Historie

Slagslunde Forsamlingshus er bygget i årene 1962 – 1964

Det var hele byen der byggede hus – ca. 40.000 frivillige arbejdstimer blev der lagt i byggeriet.

Den 12. december 1964 holdt man indvielse, og nu fulgte nogle år hvor huset blev drevet af et andelsselskab, som ansatte et værtspar, der så stod for udlejning af lokalerne og salg af selskabsmad.

Helt frem til 1991 – altså i 27 år var det sådan.

Et lokale i stueetagen fra fritaget – her var der i 20 år lokalt bibliotek.

Kælderetagen var også undtaget . I de første år var her kommunal ungdomsklub, siden kom en billardklub og lejede sig ind og derefter blev lokalerne indrettet til spejderlokaler.

I 1991 var der nogle kræfter i den siddende bestyrelse som fik idé til at lave en lokal klub – en selvstændig forening der som paraply kunne danne rammen om forskellige aktiviteter for byens borgere i disse kælderlokaler.

Der blev optaget et nyt lån i huset – en større ombygning gik i gang og alt dette gav også anledning til nogle vedtægtsændringer for huset i det hele taget. Det gamle andelsselskab blev ophævet og i dag er huset ejet af en forening: Slagslunde Forsamlingshus. En selvejende institution i lokalsamfundet.

I 1995 rejste det sidste værtspar fra Forsamlingshuset og bestyrelsen besluttede at leje værts- lejligheden ud separat og forsøge at leje lokalerne ud som et ”nøgle-hus” som nu var mere i tidens trend.

Det store og veludstyrede køkken er et hit for udlejningen til større selskaber og huset har lokaler til både og store og mindre fester. Der er service til 150 personer. Huset benyttes også flittigt til banko, møder, generalforsamlinger og sammenkomster f.eks. efter begravelser.

Slagslunde-klubben som lejer kælderen blev et fantastisk tiltag for huset og for byen. Har man en idé eller en interesse at samles om, så kan man for sit medlemskab få adgang til lokalerne og selv åbne og lukke. Den hyggelige café byder folk velkommen og de bagved liggende lokaler kan bruges – og bliver brugt til diverse. Et fint lille køkken hører også med og her laves kaffe og mad af og til klubben medlemmer.

Scroll to Top